Skip to main content

Paper i cartró - Contenidor blau

El contenidor blau, destinat exclusivament per a dipoistar el paper i el cartró.

Gràcies al compromís de les veïnes i veïns de Castelldefels en la correcta separació del paper i el cartró, així com a la gestió en la recollida d'aquesta fracció per part de l’àrea de neteja de SAC, el 2022 vam guanyar dues “Pajaritas Azules”, un Premi de l'Associació Espanyola de Fabricants de Pasta, Paper i Cartró (ASPAPEL).

On van els residus de paper i cartró?

A les plantes de fabricació de paper, on es classifiquen, es transformen en pasta de paper, es separen dels impropis, es renten, es blanquegen i, finalment, s'obtenen nous productes de paper i cartró.

El paper i cartró que es recull del contenidor blau de les illes ecològiques del municipi i també el que es recull dels establiments comercials a través del Porta a Porta es destina a les plantes de tractament de residus: GERSA (Sant Boi de Llobregat) i SAICA NATUR (Zona Franca).

Què podem llençar i què no al contenidor blau?

Servei de recollida Porta a Porta comercial

En què consisteix?

L'Ajuntament de Castelldefels mitjançant l'àrea de neteja amb l'objectiu de millorar la recollida selectiva i evitar desbordaments a les illes ecològiques, ofereix un servei gratuït de recollida de paper i cartró als establiments comercials del municipi.
Els establiments es poden adherir al servei trucant al telèfon de SAC: 93 517 90 02

Fem-ho bé

Les capses de catró han d'estar plegades i col·locades a l’interior de les de major tamany per reduir-ne l'espai el màxim possible. 
Els establiments han de deixar el cartró plegat davant de l'establiment sense interrompre el pas dels vianants i respectant l’horari de recollida

Quan s'han de treure?

Establiments del centre:
tot l'any

DIMARTS, DIJOUS i DISSABTE
de 13 a 14 h

Establiments resta de barris:
d'octubre a maig: DILLUNS, DIMECRES, DIVENDRES, DISSABTE
de 16 a 17 h

de juny a setembre: DILLUNS, DIMARTS, DIMECRES, DIJOUS, DIVENDRES i DiSSABTE
de 16 a 17 h

cartro lligat