Oberta una nova convocatòria d’ajuts per a l’adequació de l’habitatge

El Consorci Metropolità de l’Habitatge aprova el Programa d’Adequació d’habitatges 2021 amb el que subvencionarà parcialment les obres d’habitatges individuals i unifamiliars que necessitin millores d’eficiència energètica, conservació, millora de la seguretat d'utilització i de l'accessibilitat als municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona, en el qual s’inclou el municipi de Castelldefels.

Aquest ajut, que es podrà tramitar des de l’Oficina Local d’Habitatge de Castelldefels, te com a principal objectiu incidir en la qualitat de vida dels ciutadans i millorar de les condicions d'habitabilitat.

imatge habitatgeAlgunes de les actuacions susceptibles d’obtenir subvencions són per exemple, canvi de banyera per plat de dutxa, canvi de finestres i instal·lació d’ascensor, entre d’altres. Per poder tramitar la sol·licitud, l’habitatge ha de complir els següents requisits:

 1. Haver estat construït abans de l’any 2010.
  No es requereix el requisit d’antiguitat de l’habitatge per fer les següents actuacions:
  *millora energètica i de sostenibilitat (tipologia 6-a)
  *adaptació de la mobilitat de l’habitatge (tipologia 6-d)
 2. Ser de titularitat privada.
 3. Constituir el domicili habitual i permanent dels seus propietaris o arrendataris en totes les fases del procediment.
 4. Ingressos inferiors a 4 vegades l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC)
  Per l’adaptació de mobilitat a l’habitatge ingressos inferiors a 5 vegades (IRSC)

Per altra banda, també es contemplen subvencions majors per habitatges buits que, un cop finalitzades les obres, s’incorporin a la Borsa de Mediació pel Lloguer Social, gestionada per l’Oficina Local d’Habitatge.

Resten exclosos d’aquesta convocatòria els habitatges d’ús turístic.

Per sol·licitar els ajuts cal presentar la documentació a l’Oficina Local d’Habitatge de Castelldefels mitjançant Cita Prèvia trucant al telèfon 602247464.

La convocatòria està oberta des de l’1 de febrer de 2021 fins al 31 de desembre de 2021.

Més informació:
Programa d’Adequació d’habitatges 2021

Passatge de les Caramelles, 2 08860 Castelldefels | Tel. 93 664 69 90 Fax 93 664 69 92 | Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. | Avís Legal