Castelldefels encapçala el rànquing d’ús de SPRO, aplicació de l’AMB que regula l’estacionament de càrrega i descàrrega

Des de l’any 2020, Castelldefels s’ha adherit a SPRO, aplicació per a professionals de la distribució urbana de mercaderies (DUM) que permet localitzar les places DUM de Barcelona i el seu àrea metropolitana per geolocalització, consultar la previsió de l'ocupació i els horaris de regulació de cada una de les zones i rebre alertes personalitzades.
Castelldefels és un dels nou municipis de l’Àrea Metropolitana que tenen implantada Spro. L’app respon a la necessitat d’harmonitzar les condicions d’estacionament regulat per a professionals de la distribució urbana de mercaderies a la metròpolis de Barcelona, mesura recollida en el Pla Metropolità de Mobilitat Urbana (PMMU) de l’AMB.
L’Ajuntament de Castelldefels, té habilitades 267 places per a càrrega i descàrrega. La correcta utilització d’aquestes places es realitza a través dels agents controladors de l’àrea d’Aparcaments de l’empresa municipal Serveis Ambientals de Castelldefels així com dels agents de mobilitat i de la Policia Local.
Segons dades facilitades per l’AMB, entre els municipis metropolitans (excepte Barcelona), Castelldefels encapçala el nombre d’usos amb més de 44.000 operacions realitzades en el segons trimestre de 2021, seguit de l’Hospitalet de Llobregat amb més 20.000 operacions i Esplugues i Badalona amb 17.000 operacions cadascuna.El mes de juny ha registrat el nombre màxim d’operacions mensuals en tots els municipis, on cal destacar les 15.447 operacions realitzades a Castelldefels.

Els usuaris de l'aplicació disposen de 30 minuts d'aparcament gratuït o 60 minuts en cas d'utilitzar un vehicle de zero emissions. L'eina permet la configuració de notificacions personalitzades, així com altres dades com les operacions realitzades, dades del vehicle i un sistema predictiu de disponibilitat de places lliures.
L’ús de l’aplicació va en augment i ajuda els i les transportistes a realitzar la distribució de forma més eficient, millorant la circulació de vehicles i facilitant una mobilitat més sostenible.

spro castelldefels

Imatge: Evolució de la Plataforma Metropolitana de gestió de la DUM. Inforeme AMB 2n trimestre 2021.

Passatge de les Caramelles, 2 08860 Castelldefels | Tel. 93 664 69 90 Fax 93 664 69 92 | Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. | Avís Legal