Les Minideixalleries de Castelldefels premiades per Recuwaste

En el marc del congrés Recuwaste, Castelldefels ha exposat el projecte de reconversió de quioscs en desús en Minideixalleries, en el que ha guanyat el Premi Alfonso Maíllo, com a iniciativa innovadora en l’àmbit de gestió de residus.
Recuwaste, congrés de referència sobre la gestió dels recursos i dels residus, organitzat pel Consorci de Residus del Maresme, té per objectiu contribuir a compartir i difondre iniciatives innovadores, tant públiques com privades, destacables en l’àmbit de la prevenció i gestió de residus i els recursos.
Sota el lema, la “(R)evolució dels recursos”, al congrés han participat ponents de primer nivell mundial, on s’ha compartit experiències internacionals pioneres i innovadores en l’àmbit de la gestió sostenible dels residus.
En finalitzar el congrés i com a reconeixement d’iniciativa innovadora sobre gestió de residus, Castelldefels guanya el premi Alfonso Maíllo.

Les Minideixalleries a Castelldefels
Castelldefels compta amb 8 Minideixalleries (6 instal·lades en quioscs de premsa que van quedar en desús i 2 en mòduls) en diversos punts del municipi amb l’objectiu d’apropar la deixalleria a tots als barris.
Des de l’any 2018, any en què es van instal·lar, són molts els veïns i veïnes que porten els residus especials de petit format a les Minideixalleries. Segons dades recollides per Serveis Ambientals de Castelldefels, empresa municipal que les gestiona, els residus que més es recullen són els electrodomèstics de petit format seguit d’oli de cuina usat, càpsules de cafè d’un sol ús i ferralla. A part d’aquests, també es recull material informàtic, CD i DVD, productes de neteja i pintures, bateries i piles, bombones de menys de 5 kg, aerosols, radiografies, entre d’altres. També cal destacar que les Minideixalleries més utilitzades són les situades a la Plaça Joan XIII, a Plaça Catalunya i a la Plaça de l’Església.
Agraïm a tots els usuaris dels serveis de deixalleries la seva col·laboració en la bona gestió dels residus especials, ja que es tracta de residus que en poca quantitat poden ser altament contaminants i tòxics. Per aquest motiu, és molt important no abocar-los als contenidors del carrer, ja que requereixin un tractament especial per evitar efectes perjudicials en el medi ambient i en la salut de les persones.

     minideixalleria recuwaste    poster recuwaste

Passatge de les Caramelles, 2 08860 Castelldefels | Tel. 93 664 69 90 Fax 93 664 69 92 | Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. | Avís Legal