Skip to main content

A causa de l'estat de sequera, utilitzem aigua no potable

Catalunya entra en una nova fase en l'abordament de la greu sequera que estem patint.
Això implica que es passa a la fase d'excepcionalitat a 224 municipis catalans, depenents de l'aqüífer del Fluvià Muga i del sistema Ter-Llobregat, Castelldefels inclosa. En total, afecten a poblacions de 15 comarques i prop de 6 milions d'habitants.
El paquet de mesures aprovades per la Generalitat de Catalunya davant d'aquest nou escenari entra en vigor després de ser publicat oficialment al DOGC.

Les mesures inclouen:
Reducció de la dotació d'aigua mitjana a 230 litres per habitant i dia. Aquest cabal inclou activitats econòmiques i comercials.

Reg de zones verdes públiques i privades
Prohibició del reg de zones verdes públiques i privades (s'aplica el reg de supervivència, és a dir, per mantenir l'arbrat viu amb la quantitat mínima indispensable. Es farà gota a gota o amb regadores. De 20 a 8h)

Prohibició de neteja dels carrers amb aigua potable (excepte si la neteja es fa a causa d'un accident o incendi, per risc sanitari o a la seguretat viària)

Fonts ornamentals
Queda prohibit omplir de forma total o parcial les fonts ornamentals, llacs artificials o altres elements d'ús estètic de l'aigua (excepte llacs artificials que incloguin vida aqüàtica, on es permet el mínim d'aigua imprescindible per poder mantenir-la).


sequera 1080X1080 Mesa de trabajo 1      estat sequera

 

13 accio climatica   6 aigua neta i sanejament  11 ciutats i comunitats sostenibles 12 consum i prodiccio responsables