Skip to main content

El reciclatge d’envasos de vidre creix un 3% i supera les 1850Tn

La recollida selectiva d'envasos de vidre a Castelldefels va créixer un 3% amb 1850 tones dipositades durant 2022. De mitjana es recicla 27,7 quilos per habitant. Castelldefels és un dels municipis de Catalunya que més envasos de vidre reciclen, 27,7 quilos per habitant.
A Castelldefels es van recollir 1850 tones d’envasos de vidre, segons les dades d’Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d'envasos de vidre a Espanya.

Per fomentar la correcta separació dels envasos de vidre, l’Ajuntament de Castelldefels realitza campanyes de comunicació i sensibilització de la mà d’Ecovidrio, en la que s’implica al gremi d’hostaleria com ara el Moviment Bandera Verda, en la que l’any 2021 vam ser un dels 8 municipis guanyadors a tota Espanya i, també, s’ha participat en campanyes solidàries com "Recicla vidre per elles" contra el càncer de mama. Per altra banda, aquest Nadal s’ha fet el sorteig de Miniglús, per fomentar la correcta separació de residus a les llars, època de l’any que més residus de vidre es genera.

Segons l’enquesta realitzada per Ecovidrio a Castelldefels, el 88% de les persones entrevistades separa correctament els envasos de vidre al contenidor verd i ho fa amb el convenciment de preservar el medi ambient i contribuir al desenvolupament sostenible i a l’economia circular.
Des del consistori agraïm la implicació ciutadana en la correcta separació del vidre i animem a seguir fomentant les bones pràctiques de separació dels residus i així, millorar l´índex de recollida selectiva del municipi.

Imatge1

vidre

13 accio climatica 11 ciutats i comunitats sostenibles 12 consum i prodiccio responsables