Skip to main content

Noticies

Ampliem els equips d’escombrat manual per netejar els carrers de Castelldefels

En el marc del pla de noves mesures per millorar la neteja viària dels carrers del municipi, l’Ajuntament de Castelldefels va implementar fa uns mesos el nou servei d’escombrat manual, 7 equips que netegen diàriament els carrers des de l’avinguda 300 fins a l’avinguda Habana Vieja.
Donat l’èxit del servei amb l’optimització de les rutes i la millora de les freqüències, hem ampliat els equips d’escombrat manual als barris de Vista Alegre i a la zona de la platja.

Continua llegint

Castelldefels es suma a les campanyes EcoVares i Bandera Verda d’Ecovidrio per millorar el reciclatge d’envasos de vidre

L’Ajuntament de Castelldefels posa en marxa dues campanyes d’Ecovidrio per impulsar el reciclatge d’envasos de vidre i així demostrar un any més, el seu compromís amb la sostenibilitat i l’economia circular. Ecovidrio és l’entitat sense ànim de lucre responsable de la gestió de tots els residus de vidre d’un sol ús a tot el territori estatal i té com a missió incrementar la taxa de reciclat de vidre per preservar el medi ambient i contribuir en el desenvolupament sostenible.

Continua llegint

Jocs i música a Castelldefels per fomentar la correcta separació dels residus

Un any més, Castelldefels es suma a la campanya de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) “Fem sortir els colors del gris”, que te per objectiu fomentar la correcta separació dels residus al domicili i, així impulsar el canvi d’hàbits de la ciutadania per millorar la recollida de residus de la ciutat.

Castelldefels amb un 44% de recollida selectiva està lluny del 55% marcat per la Unió Europea per l’any 2025. D’aquí la importància de separar cada residu al seu color / contenidor i no llençar-ho tot al gris.

Continua llegint

Castelldefels passa a la fase d’excepcionalitat per sequera

Catalunya entra en una nova fase en l’abordament de la sequera. Després de les pluges de les últimes setmanes, el govern de la Generalitat de Catalunya ha anunciat aquest dimarts que els 202 municipis que depenen del sistema Ter-Llobregat (Castelldefels inclosa) passen de la fase d’emergència a la fase d’excepcionalitat per sequera.

Amb els embassaments superant el 25% de la seva capacitat, aquest anunci implica una rebaixa de les mesures de lluita contra la sequera i que els 6 millions de persones que viuen en aquesta zona podran usar 230 litres cada dia, en comptes dels 200 de la fase d’emergència.

Continua llegint

A partir de l’1 de maig l’estacionament de zona verda i blava de la platja serà de pagament tots els dies de la setmana

A partir de l’1 de maig i fins al 30 de setembre (ambdós inclosos), tota la Zona Blava i Zona Verda serà de pagament de dilluns a diumenge de 10 a 21 hores, festius inclosos, tant a la zona A com la B.

Zona verda gratuïta: Els vehicles de propietaris i propietàries empadronats/des que tributin l’impost de circulació a Castelldefels (IVTM)* i estigui al corrent de pagament de totes les seves obligacions tributàries amb l’Ajuntament de Castelldefels (impostos, taxes i sancions), no han d’abonar la taxa d’estacionament ni han d’obtenir tiquet a la zona verda, ja que estan inclosos a la base de dades de la zona verda.
* L’últim dia de pagament de l’impost de circulació en període voluntari és el 3 de maig de 2024

Continua llegint

3 Pajaritas Azules, la màxima distinció per la recollida selectiva de paper i cartró

L’Ajuntament de Castelldefels ha obtingut 3 Pajaritas Azules per la seva recollida selectiva de paper i cartró a l'edició de 2024, el màxim reconeixement que es pot obtenir dins del Premi Europeu de Reciclatge de Paper, organitzat per l'Associació Espanyola de Fabricants de Pasta, Paper i Cartró (Aspapel).
El lliurament dels premis ha tingut lloc el 25 de abril en l’Espacio Rastro de Madrid, en un acte presidit per la Sra. Miryam Álvarez Páez, Secretaria General de Coordinació Territorial d’Estat de Política Territorial, i el Sr. Eduardo Querol, President d’ASPAPEL on hi han assistit més de 47 ajuntaments i agrupacions de municipis de 15 comunitats autònomes que es distingeixen per la seva excel·lència en la recollida selectiva d'aquest tipus de residu, rebent-ne una, dues o tres “Pajaritas Azules” segons els punts obtinguts a la baremació.

Continua llegint

Unitat Antiocupacions i pel Dret a l’Habitatge Digne

La Unitat Antiocupacions i pel Dret a l’Habitatge Digne és un nou servei de l'Oficina Local de l'Habitatge en coordinació amb el Servei d'Intermediació de Deutes d'Habitatge (SIDH), el qual té subscrit l'Ajuntament de Castelldefels amb la Diputació de Barcelona.

Mitjançant aquest nou servei s'ofereix al veïnat de Castelldefels, un servei especialitzat d’assessorament jurídic en matèria d’habitatge amb informació i orientació sobre aquelles qüestions i dubtes relacionades amb els contractes de lloguer (actualització de les rendes, pròrrogues i finalització dels contractes ; impagaments del lloguer,..) i en qüestions de préstecs amb garantia hipotecaria (revisió tipus d’interès, canvi d’entitat, aplicació codi de bones pràctiques..).

Continua llegint

Oberta la convocatòria de subvencions per al pagament del lloguer per a persones d’entre 36 i 64 anys

L'Agència d'Habitatge de Catalunya ha publicat una nova convocatòria per sol·licitar l’ajut al pagament del lloguer per l'any 2024, amb l’objectiu de facilitar l'accés i la permanència en un habitatge o habitació en règim de lloguer o de cessió d'ús als sectors de la població en risc d'exclusió residencial.

Les sol·licituds es podran presentar a partir del dilluns 15 d’abril a les 9 h fins al divendres 10 de maig a les 14 h, ambdós inclosos, preferentment de manera electrònica a través del web de tràmits de la Generalitat de Catalunya: https://web.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/20246_Subvencions-per-al-pagament-del-lloguer?moda=2 o bé, de forma presencial a l’Oficina Local de l’Habitatge de Castelldefels (Passatge de les Caramelles, 2) de dilluns a divendres de 9:30 a 13:30 hores.

Continua llegint

Horaris del servei de neteja i recollida de residus en dies festius

Deixalleria municipal
Els festius divendres 29 de març (divendres Sant) i el dilluns 1 d’abril (dilluns de Pasqua) romandrà tancada.

Minideixalleries (Palmeres i Pl Església)
El festiu divendres 29 de març (divendres Sant) romandran tancades.

Barri Net
La vigília de festius no es poden deixar mobles ni restes de jardineria. Els festius les plantes de tractament de residus de l'AMB estan tancades, per la qual cosa no podem fer el servei de recollida.

Continua llegint