Skip to main content

3 Pajaritas Azules, la màxima distinció per la recollida selectiva de paper i cartró

Aquests guardons es concedeixen a partir de l'avaluació de 21 indicadors anuals que analitzen tots els aspectes que afecten la recollida del contenidor blau i recollides complementàries, campanyes d'informació i conscienciació ciutadana, regulació i planificació de la gestió, així com taxes de recollida i traçabilitat.

El regidor Medi Ambient, Pedro Paredes, que ha recollit el premi, ha destacat que “seguim millorant en la recollida selectiva de residus, agraïm la col·laboració ciutadana per dipositar el paper i el cartró al contenidor blau i cal recordar que és important fer un pas més i doblegar el cartró i no deixar-lo fora de les illes de contenidors. El paper i el cartró es pot reciclar varies vegades, així que és important no mesclar-lo amb altres residus i dipositar-lo al contenidor corresponent”. També ha ressaltat la gran feina realitzada pel conjunt del consistori i l’empresa municipal SAC, així com la implicació dels comerços en la utilització del servei de recollida Porta a Porta.

En els últims 3 anys, Castelldefels ha obtingut 2 Pajaritas Azules i, en aquesta edició de 2024, n’ha obtingut 3, fruit de desenvolupar més millores en la recollida de cartró comercial. És tot un èxit, ja que cada any el programa és més exigent a cadascun dels seus 21 indicadors. Des de Pajaritas Azules a més, s'activa un pla de mesures correctives i un assessorament tècnic que proposa millores i seguiment per mantenir els resultats i arribar a l’excel·lència en la recollida selectiva del paper i cartró.

Pajaritas azules 2024 2       Pajaritas azules 2024 3


 Pajaritas azules 2024 1