Skip to main content

Castelldefels i Ecovidrio inicien la campanya EcoVares

L’Ajuntament de Castelldefels es suma a la campanya EcoVares by Ecovidrio per impulsar el reciclatge d’envasos de vidre i així demostrar un any més, el seu compromís amb la sostenibilitat i l’economia circular.
Ecovidrio és l’entitat sense ànim de lucre responsable de la gestió de tots els residus de vidre d’un sol ús a tot el territori estatal i té com a missió incrementar la taxa de reciclat de vidre per preservar el medi ambient i contribuir en el desenvolupament sostenible.

Aquest any, Castelldefels participa en la campanya EcoVares by Ecovidrio, programa dirigit a l’hostaleria, amb el que l’entitat té l’objectiu d’incrementar el número d’establiments recicladors de vidre. El sector HORECA (bars, restaurants, cafeteries, etc.) és clau per a una veritable transició cap a una economia circular i un desenvolupament més just i sostenible, ja que genera gairebé el 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús que es posen al mercat.
Amb el programa EcoVares (abans anomenat Plan Verano), Ecovidrio té com a objectiu seguir incrementant els establiments recicladors i arribar fins al 70% d’establiments que reciclen correctament el vidre l’any 2025.
A través de visites personalitzades en els pròxims dies, l’equip d’educadors/es d’Ecovidrio recordaran als establiments sobre com separar aquests residus i l’obligatorietat de separar-los correctament, d’acord amb el compliment de l’Ordenança municipal. Per facilitar el reciclatge d’aquest residu, s’oferirà cubells amb rodes, segons la necessitat de cada establiment.

Per altra banda, en els pròxims dies l’entitat Ecovidrio engegarà també la campanya Bandera Verda, per premiar al municipi que més recicla i més compromís té amb la separació del vidre i en la que Castelldefels, hi participarà un any més per revalidar la Bandera Verda guanyada l’any 2023 i l’any 2021.

ecovares    ecovidrio ecovares