Skip to main content

Nous vehicles i nova maquinària per netejar els carrers de Castelldefels

Des dels inicis del mes de juliol del darrer any vam dur a terme el Pla de Xoc de Neteja en el que es van implantar nous serveis i noves mesures per a netejar els carrers de la ciutat.
En el Pla de Xoc de Neteja es van incorporar nous serveis com el baldeig en horari nocturn, es va reforçar la neteja dels contenidors per dins i per fora i es va millorar el sistema de recollida de desbordaments. Per altra banda, es van ampliar els equips de desbrossament per retirar les males herbes de les calçades i voreres de la via pública.

Després d’analitzar els recorreguts dels equips, s’ha dissenyat una nova distribució i planificació de les rutes i els equips perquè la neteja sigui més eficient.

En aquesta línia, al mes de novembre es van formar nous equips d’escombrat manual per reforçar la neteja en aquells punts on no pot arribar la maquinària, servei que, donat l’èxit d’execució, s’ha ampliat al mes de maig en els barris de Vista Alegre i la zona de la platja. A més a més, aquestes darreres setmanes també hem iniciat el servei de baldeig en horari diürn perquè els carrers estiguin nets.

Amb el lema Castelldefels guapa i neta es descriu la nova etapa de Castelldefels, en la qual s’ha destinat nous recursos i esforços per seguir millorant la neteja del nostre municipi.

Amb l’objectiu de continuar millorant, des del consistori es fa un pas més, i amb una inversió d’1,1 M s’ha renovat la maquinària de Neteja viària i de 3,2 M per a la renovació dels vehicles de recollida de residus. Així doncs, aquest mes de juliol Castelldefels compta amb 4 noves escombradores d’aspiració equipades amb perxa d’hidropressió que netejaran els carrers del municipi diàriament.

Aquests vehicles a més, disposen de sensors d’activitats que proporcionen informació a temps real sobre la seva localització i funcionament així com un sistema de control de flota i sensor d’escombrat.

Per altra banda, en aquesta renovació de la flota, també s’ha adquirit dos vehicles nous per al servei de recollida de mobles i de desbordaments de les illes ecològiques i dos vehicles elèctrics per fer les inspeccions de servei en els diferents torns del servei. Els vehicles de recollida de voluminosos estaran dotats amb volquet i un elevador per agilitzar la recollida dels residus de més volum. L’any vinent, a mès, Castelldefels comptarà amb 7 nous vehicles que formen part del servei de recollida de residus (sistema easy).
Segons el regidor de Neteja viària i Recollida de Residus, David Solé, “aquesta renovació de la flota és necessària per treure més rendiment i millorar en l’eficiència de la neteja dels nostres equips; disposant de noves eines ajudarà que Castelldefels estigui més guapa i neta”. Solé afegeix que, “des de l’equip de govern, el consistori i l’àrea de neteja de SAC, seguim treballant en noves millores dels Serveis, ja que és una prioritat que els carrers de Castelldefels estiguin nets i recollits, sent imprescindible la col·laboració ciutadana perquè així sigui”.

nova flota4

nova flota

nova flota1

nova flota2

nova flota3