Skip to main content

Castelldefels torna a aconseguir la Bandera verda d’Ecovidrio

Castelldefels ha tornat a aconseguir la Bandera verda de la sostenibilitat d’Ecovidrio, una de les dues que han obtingut els municipis catalans (l’altra ha sigut per a Vandellòs – l'Hospitalet de l’Infant).

Castelldefels competia amb una vintena de municipis catalans i finalment ha pogut succeir en la consecució de la Bandera Verda Ecovidrio a les poblacions de Lloret de Mar i Torroella de Montgrí – l’Estartit, els dos municipis catalans que van resultar guanyadors en l’edició de l’any passat de la iniciativa Banderes Verdes. Recordem que la nostra ciutat l'havia guanyat una vegada fins ara, l'any 2021.

Un total de 215 establiments del sector de l’hostaleria de Castelldefels han participat aquest estiu en la quarta edició del Movimiento Banderas Verdes, una iniciativa organitzada per Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a tota Espanya. Aquesta campanya té l’objectiu de premiar el compromís dels municipis i de l’hostaleria amb l’economia circular i el reciclatge de vidre durant l’època estival.

L’acte de lliurament de les Banderes verdes Ecovidrio tindrà lloc el proper 26 d’octubre a Madrid (Torre Picasso).

Amb aquesta quarta edició, Banderes Verdes s’ha consolidat com una de les iniciatives clau de l’aliança d’Ecovidrio amb el sector de l’hostaleria. A tota Espanya, la campanya ha arribat enguany a 144 municipis costaners de 5 comunitats autònomes diferents (Andalucía, Catalunya, Comunitat Valenciana, Illes Balears i Región de Murcia), amb una participació de més de 15.000 establiments hostalers. Enguany es lliuren un total de 9 Banderes Verdes a tot el país.

El Movimiento Banderas Verdes inclou accions per donar resposta a l’increment notable de generació de residus d’envasos de vidre en zones costaneres ocasionat pel turisme estival. A l’estiu s’estima que es consumeixen un terç dels envasos de vidre que es posen en circulació. Prop del 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús que hi ha al mercat són generats pel sector hostaler, de manera que la seva implicació és clau a l’hora de generar una transició real cap a un model més circular i descarbonitzat.

 

Més informació: pàgina web Ecovidrio


WhatsApp Image 2023 10 26 at 14.07.00

WhatsApp Image 2023 10 26 at 14.07.04

 

WhatsApp Image 2023 10 26 at 14.07.03