Skip to main content

Consells per un canvi d'armari sostenible. Dona una segona vida al calçat i la roba usada!

Amb el canvi d’estació i l’arribada del bon temps, també arriba el canvi d’armari.
Amb petites accions podem fer que el canvi d’armari sigui de forma conscient i sostenible.

Com fer el canvi d’armari sostenible?
Seguint la regla de les 3’R’s: Reduir, Reutilitzar i Recicla i amb la premissa que el millor residu és el que no es genera, cal recordar la importància de reduir el consum de roba, calçat i accessoris.

Reduir la producció de roba estalvia molts litres d’aigua, contaminació i despesa energètica innecessària. El consum desmesurat de moda no ajuda a reduir-ne la fabricació i l’ús de recursos naturals. Segons la Conferència de l’ONU sobre Comerç i Desenvolupament (UNCTAD), la moda és la indústria més contaminant després de la petroliera. La producció de roba i calçat emet el 8,1% de les emissions de CO2 a l’atmosfera, contribuint a la pol·lució de l’aire. Les emissions de carboni són superiors a les que provoquen els vols de tots els avions i els enviaments marítims internacionals junts.

Perquè el canvi d’armari sigui sostenible i contribueixi amb el medi ambient. Dona una segona vida al calçat, accessoris i roba usada!
• Regala-la a familiars o amics.
• Posa-la a la venda per recuperar una mica els diners invertits. Pots vendre-la a través de Botigues de segona mà, Mercats de puces, Plataformes i Apps
• Donar a organitzacions socials sense ànim de lucre.
• DIY, transforma-la i crea noves peces
Si no vols donar, vendre o regalar:
• Llença la roba al contenidor o porta-la a la Minideixalleria. No llencis els residus tèxtils al contenidor de la resta.
Si els llences al contenidor taronja de Roba Amiga o el portes a la Minideixalleria, es podrà convertir en materials com esponges, mocadors de paper, aïllants tèrmics o materials de construcció.

consells per aportar el residu al servei de recollida
Font: La recollida selectiva de residus. Agència de Residus. Publicació realitzada el 2022 dins el Marc del Pacte per la Moda Circular

Més informació sobre els contenidors taronges de Roba Amiga:
En aquest enllaç s'explica "On va a parar la roba usada que llencem als contenidors" 


SAC TEXTIL MINIDEIXALLERIA TWITTER 1024X512 PX


11 ciutats i comunitats sostenibles   12 consum i prodiccio responsables   13 accio climatica