Skip to main content

Castelldefels competirà per aconseguir la Bandera Verda d’Ecovidrio

Un any més, Castelldefels accepta el repte d’Ecovidrio per convertir el nostre municipi en un exemple de sostenibilitat durant l’estiu.

Banderes Verdes és una iniciativa per donar resposta al notable increment de la generació de residus d’envasos de vidre a les zones costaneres ocasionat pel turisme estival. Al sector hostaler s’hi genera el 52% dels residus de vidre que es posen en circulació i la seva tasca és fonamental per avançar cap a una societat circular.

A Catalunya competiran 24 municipis per la Bandera Verda de l’1 de Juliol al 31 d’Agost. A la resta de l’Estat, la iniciativa compta també amb prop de 140 municipis d’Andalusia, Múrcia, Comunitat Valencia i les Illes Balears. Només s’atorgaran 2 banderes a Catalunya i 9 entre les altres comunitats.

Premi a l’establiment més sostenible!
A més, per segon any consecutiu, l’equip d’informació ambiental d’Ecovidrio durà a terme a peu de carrer una enquesta sobre les pràctiques sostenibles del establiments hostalers en matèria d’eficiència energètica, malbaratament alimentari, estalvi d’aigua i gestió de residus. Amb els resultats obtinguts s’elaborà la segona edició del Baròmetre sobre la sostenibilitat hostalera a les nostres costes. Al final de la temporada Ecovidrio premiarà els dos establiments catalans més sostenibles de l’estiu.

L’any 2022, a Castelldefels vam reciclar fins a 1.866.600 quilos de residus d'envasos de vidre, aproximadament 28 quilos per habitant. Respecte 2021, Castelldefels ha separat un 2,85% més d’envasos de vidre correctament. Animem a l’hostaleria i tota la ciutadania a seguir separant correctament per fer de Castelldefels un referent en sostenibilitat.

Guia de l'hostaleria recicladora i sostenible 

RRSS Castelldelfels C 1024x512 1

 11 ciutats i comunitats sostenibles   12 consum i prodiccio responsables   13 accio climatica